Kako med dolazi do naših potrošača

Med je čist proizvod jedinstvenog sastava koji nam daruje priroda i zbog svojih karakteristika ima lekovita svojstva širokog opsega.

Med u redovnoj ishrani :

 🍯 jača imunitet

 🍯 poboljšava cirkulaciju

 🍯 deluje antistresno

 🍯 ima antibakterijsko dejstvo

 🍯 poboljšava stanje kod respiratornih infekcija, bronhitisa i još mnogo toga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-1050x1400.jpg

Veoma je važno da pčele svoj prirodni proces obavljaju u najprirodnijem ambijentu, a baš takav je predeo obronaka planine Bukovik, u Istočnoj Srbiji. Na 650 m nadmorske visine, ove gromadne, šumovite planine, nastaje med za potrebe ZADRUGA MARKETA – bagremov, livadski i šumski med.

Marko Glišić, pčelar iz Sokobanje u ovoj netaknutoj prirodi drži svojih osamdesetak košnica u kojima pčele smeštaju zalihe hrane, razmnožavaju se i održavaju pčelinje društvo. Da bi pčele proizvele 1kg zrelog meda potrebno je da sakupe najmanje tri puta više nektara.

Ovu divnu planinu odlikuju hrastova ibagremova šuma, kao i bogate livade na kojima se nalazi i mnogo lekovitog bilja , među kojim se izdvaja tzv.sjeruša.

Sjeruša ( trbušac ili vretenasta žalfija, kadulja) je odlična medonosna biljka. Zbog njenog oblika cvetova – nektar i polen su lako dostupni pčelama.

Kada govorimo o medu gazdinstva Glišić, važno je napomenuti da je vredni Marko na međunarodnom takmičenju u Bosni i Hercegovini među 200 izlagača osvojio zlatnu medalju za najbolji bagremov med.

Iz priloženog svega važno nam je da zaključimo da iz ovog raja za pčele, izolovanog od saobraćaja i zagađenja na vaše trpeze stiže najkvalitetniji med, a to je cilj ZADRUGA MARKETA. Namirnice koje nam je priroda dala iz ekološki čistih predela donosimo na vaš sto.

.

Koji med vi najviše volite?