Da li ste ljubitelj MALINA

Malina je veoma cenjeno voće zbog svog aromatičnog i osvežavajućeg ukusa, ali i zbog toga što je izuzetno zdrava. Ona je odličan izvor vitamina A,B i C, dijetetskih vlakana, kao i brojnih antioksidanasa. Zbog sadržaja bakra, smatra se odličnim antidepresivom, a plodovi su bogati i folnom kiselinom i gvožđem, što ih predstavlja posebno važnim za ishranu trudnica.

Maline ekstra klase dolaze direktno sa imanja Nikole Krcunovića, doktora medicine, iz mioničkog sela Šušeoka. Pomenuto selo, udaljeno oko desetak kilometara od Valjeva, prostire se na brežuljkastim i blago zatalasanim predelima, a plodno tlo uz klimatske pogodnosti je posebno pogodno za voćarstvo.

Nikola, zajedno sa svojim najbližim na 50 ari gaji maline sorte TULAMIN. Ova sorta je stvorena 1980.godine u Kanadi i danas je jedna od najperspektivnijih sorti za gajenje maline svuda u svetu.

Bogati, čvrsti, sjajni plodovi, odličnog kvaliteta i aromatičnog ukusa, prepoznatljivo sjajno svetlo crvene boje, bez bilo kakvih hemijskih tretmana – direktno iz voćnjaka stižu na vaš kućni prag!

Malina – crveno zlato i jedan od simbola naše Srbije, u narodu postoji verovanje i da štiti kuću od zla.

U ZADRUGA MARKETU jedan od najtraženijih proizvoda je 100% prirodan kašasti voćni nektar od maline, zaslađen bagremovim medom.

Da li vi više volite svežu malinu ili u kolačima, tortama, možda sok ili džem?