Сјеничка јагњетина испод сача

Сјеничка јагњетина испод сача

Састојци:

-1кг сјеничке јагњетине са костима (од бута или плећке)
-300г црног лука
-5 ченова белог лука
-зачини: сол, бибер (ловоров лист по жељи)
-1,5 кг кромпира

Припрема:

Јагње усолити и оставити преко ноћи да одстоји у фрижидеру. Црни лук ољуштити и исећи на ребарца, а бели лук изгњечити. У сач ставити црни лук, бели лук, бибер и на то положите месо. Прелити са мало уља и налити са бујоном или водом. Поклопити и пећи у рерни 2-2,5 сата на 170®. На половини печења, убацити кромпир који је ољуштен и исечен на четвртине. У случају да течност испари, додавати у току печења.

Пријатно!

Оставите одговор